Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Budgetcoach

Voorstellen

Ik ben Arie Buur, getrouwd, 63 jaar, vader van drie gehuwde dochters en woon in Heerhugowaard. Als budgetcoach verleen ik administratieve diensten aan particulieren en bedrijven. Het is mijn drijfveer om u met persoonlijke begeleiding een steuntje in de rug te geven om de huishoudfinanciën duurzaam op orde te krijgen en te houden, zodanig dat u daarna financieel zelfredzaam bent om gedurende een lange periode het overzicht te over uw thuisadministratie te bewaren.

Preventief

Budgetteren van uw inkomsten en uitgaven is een continu en dynamisch proces, waaraan u regelmatig aandacht moet schenken. Budgetcoaching is een nieuw vakgebied voortgekomen uit de schuldhulp-verlening. Het is preventieve hulpverlening gericht op het voorkomen van financiële problemen. Het is de kern van budgetbegeleiding en zorgt ervoor dat u de baas blijft over het geld en het voorkomt dat het geld de baas wordt over u.

Overzicht

Vroeger betaalden we met contant geld en tegenwoordig bijna alles met pin. Door het electronisch betalen raken mensen het overzicht over hun financiën geleidelijk kwijt. De bank stuurt vaak éénmaal per maand een papieren rekeningafschrift op. Zelfs staat de bank toe dat hun klant geen papieren afschrift meer via de post ontvangt omdat de klant met internetbankieren een electronisch afschrift op zijn computer kan opslaan. Als gevolg van de vele pinbetalingen (denk aan “klein bedrag pinnen mag”) en door het betalen via automatische incasso’s heeft u als consument weinig of geen overzicht meer op de veelheid aan afschrijvingen.

Complex

Het leven van een huishouden is veel hectischer dan vroeger omdat vaak beide ouders werken, zodat er onvoldoende tijd overblijft voor een goede thuisadministratie. Daarnaast is sprake van een complexe financiële samenleving en is de hoeveelheid aan financiële producten en zaken toegenomen en ingewikkelder geworden.

Verleiding

Door vele grote en kleine verleidingen, die allerlei soorten reclame aan ons opdringt, ontstaan impuls-aankopen, gaat u funshoppen en doet u aankopen bij webshops via het internet. Kunnen we het niet meer betalen dan verlenen banken en andere financiële instellingen vrij soepel een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Veel huishoudens weten om die redenen niet meer wat er aan geld binnenkomt en wat de totale uitgaven zijn. Budgetproblemen zijn geboren en deze verdwijnen niet als vanzelf.

Voor wie is de hulp bestemd en in welke gevallen?

  • Wanneer u een overzichtelijke thuisadministratie wenst.
  • Als u alleen uw financiële papieren geordend wil hebben.
  • Als u na een overlijden of een scheiding weer een stabiele financiële situatie wil krijgen met een lager inkomen en een eigen woning.
  • Als u hulp wilt hebben bij het aanschrijven van betalingsachterstanden en / of schuldeisers.
  • Als u een doorlopende of een tijdelijke budgetbegeleiding of –coaching wenst.
  • Als u hulp wilt bij het opstelllen van een realistische maandbegroting.
  • Als u in de toekomst een huis gaat kopen.
Taksplan Budgetcoaching | Johanna Westerdijk erf 4 | 1705 NK Heerhugowaard | 072 - 57 223 32 | K.v.K. nr. 51725371 | info@taksplanbudgetcoaching.nl

Copyright - Taksplan Budgetcoaching Heerhugowaard - Algemene voorwaarden