Financiële planning
Reserveren voor de toekomst
Alle mensen krijgen vroeg of laat te maken met grote en minder grote uitgaven. Denk aan de koop van een computer, televisie of wasmachine, reparatie van de auto, de jaarlijkse vakantie, de aanschaf of vervanging van meubelen, het kopen van een auto, studerende kinderen, de aankoop of huur van een woning of uw pensionering. Op tijd nadenken over toekomstige (grote) uitgaven of een inkomsten-derving zorgt ervoor dat u niet voor vervelende verassingen komt te staan, want uiteindelijk betaalt u dit soort uitgaven uit uw maandelijkse inkomsten.
Balans tussen uitgaven en inkomsten
Bijna ieder huishouden kan op zijn uitgaven besparen door deze zodanig aan te passen dat de maandelijkse inkomsten de huidige en de toekomstige uitgaven “dekken”. Naast het besparen op de vaste lasten kunt u ook de dagelijkse boodschappenuitgaven en min of meer willekeurige dan wel ongestructureerde uitgaven onder de loep nemen. Soms kunnen de inkomsten worden verhoogd door b.v. het aanvragen van toeslagen, een heffingskorting of subsidies. Door de gedegen financiële planning ontstaat ten slotte een gezonde balans tussen huidige en toekomstige inkomsten en uitgaven.
Grip op financiën
Grip krijgen op uw financiën en besparen op uw uitgaven geeft voldoening en een gelukkiger gevoel. Het vertrouwen in uw eigen financiële kunnen, maakt uw leven aangenamer en uw toekomst zonniger. Daarnaast is het besparen op uitgaven een zekere sport en hoe gek het ook klinkt, het maakt dat uitgaven voor “het plezier” weer mogen. U kunt een hoog salaris hebben, als uw uitgaven daar niet mee in balans zijn, dan blijft u arm ofwel u wordt nooit rijk. “Leen bij jezelf” is een begrip dat ik u gaarne wil uitleggen in een nader gesprek over het toekomstgericht en planmatig met geld omgaan.